Tiplijn: 06-19541384

Politie pakt rijbewijs van 18-jarige Dordtenaar af na rit over A16

0

DORDRECHT – Vijf weken en een paar dagen heeft een 18-jarige Dordtenaar van zijn rijbewijs kunnen genieten. Op vrijdagavond 25 maart 2016 kon hij het alweer inleveren, nadat hij als een dolleman op de A16 bij Ridderkerk reed. Mogelijk hoopte de man dat hij niet gezien werd, want hij had zijn verlichting van zijn auto niet aan toen hij veel te hard reed en volop rechts inhaalde. Agenten in een onopvallende politieauto waren daarvan getuigen en hadden de automobilist binnen de kortste keren aan de kant. De man bleek uiteindelijk 61 km per uur harder te rijden dan maximaal was toegestaan.

Wie zulke ernstige overtredingen zó kort na het behalen van het rijbewijs begaat kan erop rekenen dat de politie het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) inlicht. Het CBR kan vervolgens een onderzoek naar de rijvaardigheid van de rijbewijshouder instellen waarbij de kosten voor rekening van de weggebruiker komen. Meer informatie is hier te vinden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer