Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt wéér inbrekers aan bij milieustraat

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Dankzij een alerte buurtbewoner kon de politie maandagavond 28 maart 2016 drie inbrekers aanhouden die rondstruinden op de milieustraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Eén van de verdachten is, nadat zij de bevelen van de agenten niet opvolgde, gebeten door een politiehond.

Om tien voor elf ’s avonds belde een omwonende van de milieustraat naar de politie omdat hij mensen met zaklampen op het terrein zag lopen. Agenten zagen tegen het hek van het terrein op de Crezeepolder drie fietsen staan, waarvan één met een aanhanger. De agenten klommen over het hek en doorzochten het terrein. In een container met oude kleding vonden zij een vrouw. Het gaat om een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Politiehond
Daarna is het terrein doorzocht door een politiehond. Deze vond onder één van de containers een tweede verdachte. De politie sommeerde haar tevoorschijn te komen, maar daaraan gaf de vrouw geen gehoor. Uiteindelijk is de 21-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht met de hulp van politiehond Ranco toch aangehouden.

Manke man
Toen de agenten met de arrestanten op het politiebureau waren, hoorden zij over de portofoon een melding over een persoon op de Alblasserdamsebrug die niet meer kon lopen omdat hij last had van zijn enkel. Hier werd een direct een politieauto op af gestuurd. Agenten troffen hier een 35-jarige man uit Dordrecht. Waarschijnlijk gaat dit om de derde verdachte van de inbraak. De man is aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Twee inbrekers
Zaterdag werden ook al twee inbrekers aangehouden op het terrein van de milieustraat. Ook toen werd met een politiehond het terrein afgezocht. De hond vond de verdachten in twee containers. De 29-jarige man uit Papendrecht en de 21-jarige man uit Oud-Alblas zijn aangehouden.

Zoektocht
Een week eerder zochten agenten ook al naar twee mannen op het terrein. Er werd bij de Crezeepolder en rondom de Alblasserdamse Brug gezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. Wel werden er spullen gevonden die mogelijk van diefstal / inbraak afkomstig zijn.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer