Tiplijn: 06-19541384

Drietal in gestolen auto rijdt zich klem tijdens achtervolging

0

NUMANSDORP / ROTTERDAM – Drie mannen zijn in de nacht van zondag op maandag 28 maart aangehouden in de Maastunnel in Rotterdam na een achtervolging die begon op de A29 bij Numansdorp. Het drietal reed in een gestolen voertuig. De politie kwam het drietal op het spoor na een ANPR-hit op de Haringvlietbrug. Agenten zagen de auto rijden op de A29 en vanaf daar ontstond een achtervolging tot in Rotterdam.

Achtervolging
Even na half twee gaf het ANPR-systeem een hit op de Haringvlietbrug / A29. Een gestolen auto reed in de richting van Rotterdam. Meerdere politieauto’s namen hun positie in langs de A29 om uiteindelijk de achtervolging in te zetten vanaf Numansdorp. Deze achtervolging eindigde in Rotterdam bij de Maastunnel waar de bestuurder zich klem reed in een file.

Aanhouding
De drie inzittenden deden nog een poging om aan de politie te ontkomen door er te voet vandoor te gaan, maar agenten waren ze te snel af. De twee 19-jarige Rotterdammers en een 17-jarige jongeman uit Bergschenhoek werden in de tunnel aangehouden. Zij zitten nog vast.

Inbraak
Begin maart vond er een woninginbraak plaats in Rotterdam. Daarbij namen de inbrekers onder andere een personenauto mee. De gegevens van deze auto stonden sindsdien in het ANPR-systeem van de politie. Dit systeem scant de kentekens van passerend verkeer en vergelijkt dat met informatie in bestanden van politie, gemeente of belastingdienst. Afgelopen nacht pikte het ANPR-systeem het in maart gestolen voertuig op. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Foto: Politie / Jaap Schouten

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer