Tiplijn: 06-19541384

Minstens drie bejaarden slachtoffer van babbeltrucs in Leerdam en Gorinchem

0

LEERDAM / GORINCHEM – Minstens drie bejaarden in Leerdam en Gorinchem werden deze maand slachtoffer van een babbeltruc. Mogelijk is sprake van dezelfde dader. Deze zegt telkens het huis van zijn slachtoffer op veiligheidsmaatregelen te inspecteren, maar integendeel: hij rooft wat van waarde is.

De werkwijze is steeds eenzelfde: een man, niet in uniform, belt aan en zegt beveiliger of agent te zijn. Hij zegt dat ouderen regelmatig bestolen worden en te zullen controleren op veiligheidsmaatregelen in de woning. Eenmaal binnen gaat hij de kamers af en vertrekt met sieraden en andere zaken van waarde.

Vrijdag 4 maart werd op deze wijze een 96-jarige dame in de wijk Leerdam-Oost in Leerdam misleid en bestolen. Maandag 21 maart was een 92-jarige dame slachtoffer in haar woning in diezelfde wijk. Woensdag 23 maart werd een 88-jarige dame bestolen in haar woning, gelegen in de wijk Haarwijk in Gorinchem.

Het vertrouwen van de drie slachtoffers is op grove wijze geschonden. Ze zijn overbluft door de man. Het signalement dat de slachtoffers opgeven komt overeen. Daarnaast is de wijze waarop de incidenten plaats hebben gevonden hetzelfde in de drie gevallen. Het is dus goed mogelijk dat er sprake is van één en dezelfde dader.

Signalement
Het signalement van de dader is als volgt:

  • Een man van rond de 40 jaar oud
  • Mogelijke lichtgetint
  • 1.70  tot 1.75 lang
  • Mogelijk brildragend
  • Kort donker haar
  • Bol gezicht
  • Vrij fors postuur, maar geen bierbuik
  • Spreekt goed Nederlands

Onderzoek
De politie onderzoekt deze berovingen. Alle informatie is welkom. Denkt u deze man, of iemand met een soortgelijk verhaal aan de deur te hebben gehad, te hebben gezien, te weten wie hij is of anderszins bruikbare informatie te hebben? Bel dan 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer