Tiplijn: 06-19541384

Centralist voorspelt vluchtroute en pakt Poolse fietsendieven

0

DORDRECHT – Drie vluchtende fietsendieven werden donderdagavond 17 maart 2016 in Dordrecht op de hielen gezeten door een agent in vrije tijd. Een medewerker van de Dordtse meldkamer die al meeluisterend inschatte dat ze langs het pand van de meldkamer zouden vluchten, rende naar buiten en hielp zijn collega een handje. De aanhouding leverde hem een bijtwond op van een doorgedraaide verdachte.

Een agent in vrije tijd liep donderdagavond omstreeks 23.30 uur in de Dordtse Paul Krugerstraat. Hij zag drie mannen lopen die zijn aandacht trokken. Niet in de minste plaats omdat één van hen een op slot zijnde damesfiets voortsleepte. In de minderheid en ongewapend legitimeerde de agent zich en hield hij de mannen staande. Ze sloegen op de vlucht en de agent rende achter hen aan terwijl hij de meldkamer belde en zijn locatie doorgaf. De vluchtroute liep via de Toulonselaan. Een meldkamercentralist voelde aan dat ze de meldkamer, gelegen aan het Oranjepark, zouden passeren. Er waren voldoende collega’s aan het werk en hij rende daarom naar buiten om zijn andere collega te helpen.

De achtervolgende agent en de centralist hielden twee mannen aan. Eentje schikte zich in zijn lot, de ander viel de centralist aan waardoor hij ten val kwam. Hij beet zelfs in de arm van de hulpverlener. Andere eenheden kwamen ter plaatse en de man werd in de boeien geslagen. Rijdend naar een politiebureau spuugde hij een agent in zijn gezicht. De centralist moest in een ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld, maar liet zich niet kisten en ging weer verder met zijn dienst.

Naar de identiteit van de derde verdachte loopt een onderzoek. Zijn twee kompanen, 23 en 30 jaar met de Poolse nationaliteit, zitten vast. De vechtersbaas van de twee moet zich naast de verdenking van heling of diefstal nog verantwoorden voor belediging (schelden en spugen) en (zware) mishandeling voor het bijten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer