Tiplijn: 06-19541384

Buschauffeur bedreigd en bespuugd in ‘s-Gravendeel

0

‘s-GRAVENDEEL – Twee mannen hebben dinsdagavond rond 20.00 uur een buschauffeur bij halte ’t Weegje in ’s-Gravendeel bedreigd en bespuugd. Een groepje mannen dat bij de halte stond te wachten en bij de verdachten leek te horen, gedroeg zich bovendien zeer intimiderend door te joelen en tegen de bus te trappen en te slaan. Aan het incident ging onenigheid over het kopen van een kaartje vooraf.

Het 45-jarige slachtoffer reed met zijn passagiers door Dordrecht toen op het centraal station drie mannen instapten van wie slechts twee betaalden. Toen de chauffeur de derde man bij zich riep, kocht hij alsnog een kaartje tot het ziekenhuis. Bij het ziekenhuis stapte de man echter niet uit. Na een discussie betaalde de man alsnog bij om mee te mogen reizen tot ’s-Gravendeel. Vervolgens ging hij bij de twee andere mannen zitten.

De bus reed door naar ’s-Gravendeel en stopte bij halte ‘t Weegje. Daar stonden 7 á 8 mannen te wachten. Voor het uitstappen liepen twee van de drie mannen naar het loket van de chauffeur. Een van hen sprak de bestuurder aan en bedreigde hem met de dood terwijl hij zijn vinger langs zijn keel haalde. Op dat zelfde moment begonnen de mannen buiten de bus te joelen, te schreeuwen en tegen de bus te schoppen en slaan. De drie mannen verlieten de bus.

De angstige chauffeur wilde wegrijden, maar voor hij kans zag de deur te sluiten stond een man in de deuropening die in zijn richting spuugde. Het slachtoffer werd getroffen in zijn gezicht en op zijn handen. Bij het wegrijden renden de mannen nog enige tijd joelen en schoppend mee. De chauffeur heeft aangifte gedaan.

De politie heeft getuigen gehoord en bekijkt de camerabeelden uit de bus. Daarnaast komt ze graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over het incident en die nog niet gesproken hebben met de politie. Geef de informatie door via 0900-8844, 0800-7000 (anoniem), via www.politie.nl/meldformulier of het contactformulier van de wijkagent op www.politie.nl/mijn-buurt.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer