Tiplijn: 06-19541384

Inbrekers in Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden nog voordat inbraak ontdekt is

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Maandagochtend vroeg zijn in Hendrik-Ido-Ambacht op het Burgemeester Broekhuisplein drie mannen aangehouden die zich verdacht ophielden. In hun auto werd inbrekerswerktuig gevonden. Later die ochtend bleek in winkelcentrum de Schoof, vlakbij de plek van de aanhouding, een inbraakpoging te hebben plaatsgevonden.

Rond half zes ’s morgens kreeg de politie een melding dat twee mannen verdacht aan het rommelen waren bij een auto op de parkeerplaats van het winkelcentrum de Schoof. Bij de auto aangekomen, kregen de agenten van getuigen een goede beschrijving van de mannen en wezen zij de agenten de richting waarin de mannen vertrokken waren. De agenten zagen direct dat de auto dubbele kentekenplaten had.

Al snel vonden de agenten een eerste verdachte. Deze droeg de autosleutel bij zich. Toen agenten een blik wierpen in de auto zagen zij daar allerlei inbrekerswerktuig liggen. Daarop is de man aangehouden. Iets verderop in de wijk zagen agenten twee mannen rennen. Eén van hen voldeed aan het signalement. Ook zij werden aangehouden. De kentekenplaten die op de huurauto waren vast gemaakt bleken een paar straten verder ontvreemd te zijn.

Rond half tien ’s morgens belden medewerkers van een boekenwinkel aan de Schoof dat er was geprobeerd in te breken. De daders zijn niet binnen geweest en hebben niets meegenomen, maar op en rond de deur waren duidelijke sporen van braak aanwezig. Deze sporen zijn veilig gesteld en de politie onderzoekt of de eerder aangehouden mannen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer