Tiplijn: 06-19541384

Politie gaat met groen licht surveilleren in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie is in de afgelopen week gestart met het surveilleren met groen licht. Dit groene licht wordt normaal alleen gebruikt bij grote incidenten waarbij diverse voertuigen worden ingezet. Het eerste voertuig wat aankomt bij het incident zet de groene lamp aan. De hulpverleners in dat voertuig nemen een coördinerende taak op zich, en collega hulpverleners weten door de lamp wie de leiding heeft.

Vooralsnog rijdt de politie alleen in de wijk Stadspolders met het groene licht. Dit mede doordat hier al enkele keren voertuigen zijn beschadigd op de Chico Mendesring. “De werking van dit idee, wat overgenomen is van de collega’s uit Rotterdam, is tweeledig. Enerzijds werkt het preventief en anderzijds ziet de burger dat de politie surveilleert,” meldt de politie op Facebook. Het is niet bekend of de politie ook in andere wijken gaat starten met dit initiatief.

Update: De politie is maandagavond ook in Papendrecht gestart met het surveilleren met groen licht.

Foto: Archief / Filmpje: Politie Dordrecht

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer