Tiplijn: 06-19541384

Alblasserdammer aangehouden voor hacken groot aantal Instagram-accounts

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft een 18-jarige man uit Alblasserdam en een 19-jarige man uit Boskoop aangehouden op verdenking van het kraken van een groot aantal Instagram-accounts. De jongens zouden middels phishingmails gegevens van populaire Instagramgebruikers hebben achterhaald. Vervolgens logden zij, volgens de politie, op die gekraakte accounts in en maakten reclame voor bedrijven. Daarmee zouden ze tienduizenden euro’s aan reclame-inkomsten hebben verdiend.

De bedragen die werden verdiend, werden weggesluisd en omgezet in bitcoins. Op dit moment wordt nog onderzocht hoeveel slachtoffers er precies zijn gemaakt en in welke landen. Voor zover bekend zijn er twee Nederlandse accounts gehackt. Een van die accounts is volgens de politie van een tiener die kleren, schoenen en tassen showt.

Deze week wordt bepaald of de hackers nog langer vast moeten blijven zitten. Instagram-gebruikers die denken dat ze gehackt zijn, wordt aangeraden een nieuw wachtwoord te nemen en ‘tweestaps-authenticatie’ in te schakelen.

Het politieonderzoek liep sinds november.

Tekst: Peter Stam/Alblasserdamsnieuws

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer