Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweer Leerdam en Gorinchem winnen wedstrijd in Hoornaar

0

HOORNAAR – Jeugdbrandweer Leerdam en Gorinchem hebben zaterdag 12 maart de zogenaamde clusterwedstrijd in Hoornaar gewonnen. Aan de wedstrijd deden zes jeugdbrandweerkorpsen uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden mee. De ploegen waren verdeeld in twee leeftijdsklassen: junioren 11 tot 15 jaar en aspiranten 16 tot 18 jaar. Elke meespelende ploeg kreeg een brandmelding.

Junioren
De junioren kregen de melding van een brand in een boerderij aan de Dorpsweg in Hoornaar. Ter plaatse wachtte de eigenaresse van het pand de ploegen op, en vertelde paniekerig dat haar hondje nog binnen was. De ploegen moesten binnen twee vuurhaarden blussen, en de hond redden. Vervolgens kwam er een dierenambulance ter plaatse voor het dier.

Aspiranten
Ook de aspiranten kregen een melding van een brand in een boerderij aan de Dorpsweg. Echter woedde de gesimuleerde brand bij deze ploegen op de bovenverdieping. Eenmaal ter plaatse kwam er rook uit een raam op de 1e verdieping, en stond de eigenaresse in paniek uit het raam te schreeuwen. Na korte tijd schreeuwde ze dat ze ging proberen naar buiten te komen, en verdween ze voor het raam vandaan. De ploegen moesten een stevige verkenning in het pand doen, want binnen was het een doolhof van kamertjes, trapjes en een kelder. Uiteindelijk werd op de trap het slachtoffer aangetroffen, en kon zij naar buiten worden gebracht. Vervolgens moesten op de bovenverdieping branden worden geblust in twee slaapkamers.

Uitslag
Junioren
1. Leerdam
2. Giessenlanden
3. Lexmond/Hei- en Boeicop
4. Ameide/Tienhoven

Aspiranten
1. Gorinchem 2
2. Meerkerk
3. Giessenlanden
4. Leerdam
5. Ameide/Tienhoven
6. Gorinchem 1

Foto’s: Etiënne Hessels en Max Liet

Junioren Leerdam (klik om te vergroten)

Aspiranten Gorinchem 
Overig

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer