Tiplijn: 06-19541384

Flinke botsing in Noordtunnel bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – In Noordtunnel bij Alblasserdam, in de richting van Gorinchem, zijn donderdag 10 maart 2016 twee personenauto’s op elkaar gebotst. De voorste auto botste vervolgens tegen een vrachtwagen. De achterste auto zakte achteruit de tunnel in en kwam tegen een andere vrachtwagen tot stilstand. De tunnel is voorlopig grotendeels afgesloten. Eén bestuurster is gewond geraakt en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat één van de automobilisten te laat opmerkte dat het verkeer voor hem langzaam reed in verband met een ongeval dat bij Papendrecht had plaatsgevonden.

Bij de aanrijding bij de tunnel is ook sprake van brandstoflekkage. Er zal een ZOAB-cleaner moeten komen om dit op te ruimen voordat er weer veilig verkeer over de weg kan rijden.

Rijkswaterstaat verwacht dat de totale afhandeling van het ongeval nog tot na het middaguur zal gaan duren.

De afsluiting levert de nodige hinder op. Voor de tunnel staat het verkeer vast. Doorgaand verkeer dat nog niet in de file staat wordt over de Alblasserdamsebrug geleid. Dit levert hinder op. Verkeer vanuit Rotterdam kan beter omrijden via Dordrecht (A16, N3). Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de route via Breda (A16, A27). Beide routes zijn voorlopig filevrij.

Tekst en foto’s: Alblasserdamsnieuws.nl

IMG_2774 (Medium) IMG_2800 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer