Tiplijn: 06-19541384

89-jarige Dordtenaar slachtoffer van babbeltruc

2

DORDRECHT – In het programma Bureau Rijnmond vraagt de politie aandacht voor de oplichting van een 89-jarige man uit Dordrecht. Door de beelden van de twee daders te tonen, hoopt de politie de mannen op te sporen die de pinpas van de hoogbejaarde Dordtenaar ontvreemden en vervolgens grote geldbedragen pinden.

Op maandag 21 september 2015 doet een 89-jarige bewoner van Dordrecht boodschappen bij een supermarkt aan de Brouwersdijk in Dordrecht. Als hij bij de kassa staat wordt hij aangesproken door twee mannen.

De twee mannen geven de oudere man een tientje. Ze zeggen dat hij dat tientje heeft laten vallen en ze zijn zo vriendelijk omdat aan hem terug te geven. De man neemt het aan en hij loopt naar zijn auto.

Bij de auto wordt de man weer aangesproken door de twee mannen. Nu zeggen ze dat het tientje toch van hen was. De man heeft het tientje terug. Hij rijdt naar huis en daar wordt hij gebeld door zijn bank. De bank vraagt hem of hij zijn pinpas nog heeft. Er zijn namelijk grote bedragen van zijn rekening gehaald. En inderdaad: de pas van de man is weg.

Wat is er precies gebeurd? Bij de kassa hebben de twee mannen afgeleid met het tientje en zijn pincode afgekeken. Bij de auto hebben ze hem opnieuw afgeleid met het tientje en zijn pinpas gestolen. Daarna hebben ze de rekening van het 89-jarige slachtoffer geplunderd.

Van de mannen zijn beelden, die nu door de politie worden vertoond in het programma Bureau Rijnmond.

Wie herkent de twee mannen die een 89-jarige man uit Dordrecht bestelen? Bel 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

BR1608dirk01 BR1608dirk02 BR1608dirk03

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

Reageer