Tiplijn: 06-19541384

Lading zand op A15 na ongeval bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een vrachtwagen is woensdagmiddag 24 februari 2016 over verkeersborden en door de middenberm gereden op de A15 bij Alblasserdam richting Rotterdam. Dit gebeurde even voor 14.00 uur. Door het ongeval kwam een lading zand op het wegdek terecht. Uit veiligheidsoverweging werd de afrit naar Alblasserdam en rijstroken richting Rotterdam afgesloten.

Vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen kon hierdoor op de A15 vanuit Gorinchem geen gebruik maken van de gevaarlijke stoffenroute bij de Noordtunnel.

Gewoon vrachtverkeer mocht bij de Noordtunnel na de slagboom gebruik maken van de route voor te hoge vrachtwagens.

Tijdens de opruimwerkzaamheden kon alleen de linkerrijstrook worden gebruikt. Dit zorgde voor flinke files. Na drie uur, rond 17.00 uur, was de klus geklaard en ging de weg weer volledig open. Er stond toen nog wel zo’n dertien kilometer file.

Foto: Patricia Hagenaar, tekst: Peter Stam/Alblasserdamsnieuws

Cb-0PbsWIAMnHKx

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer