Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Zuid-Holland Zuid krijgt nieuwe bluskleding

0

REGIO – De brandweer in Zuid-Holland Zuid heeft woensdag 24 februari 2016 een contract ondertekend voor de aankoop van nieuwe bluskleding. Het contract is ondertekend met de firma Hobrand Algebra BV. Zij leveren de komende drie jaar de nieuwe bluskleding voor alle brandweerposten in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Bluskleding is de beschermende kleding die wordt gedragen door brandweermensen bij alle door hun uitgevoerde werkzaamheden bij incidenten en oefeningen. Deze intensief gedragen kleding is hierdoor sterk onderhevig aan slijtage en moet dan ook regelmatig worden vernieuwd.

Voor de aankoop van nieuwe bluskleding geldt een verplichte openbare aanbesteding. Twaalf brandweermensen uit de regio Zuid-Holland Zuid hebben diverse pakken van verschillende leveranciers uitvoerig getest en uitgeprobeerd. De resultaten van de beoordelingscriteria hebben ertoe geleid dat de uiteindelijke gunning is gegaan naar de firma Hobrand Algebra BV. Het bluspak dat zij gaan leveren is van het merk Viking; een Deense gerenommeerde fabrikant op het gebied van beschermende kleding en offshore-producten.

De nieuwe bluskleding bestaat uit een kort jack en een salopette. Bijzonder aan het pak is de kleur, namelijk lichtbruin. ‘Hier is bewust voor gekozen in het kader van arbeidshygiëne omdat deze kleur snel laat zien of het pak gereinigd moet worden. Bij de brandweer hebben we altijd veel aandacht voor persoonlijke beschermingsmiddelen’ vertelt Cees van Andel, hoofd van de afdeling Materieel en Logistiek. De bluskleding is voorzien van voldoende opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld zaklampen en portofoons.

De kleding zal gefaseerd worden uitgegeven voor alle brandweerposten in Zuid-Holland Zuid.

Foto’s en tekst: Brandweer Zuid-Holland Zuid

20160224 pb - Nieuwe bluskleding voor brandweer Zuid-Holland Zuid 1 20160224 pb - Nieuwe bluskleding voor brandweer Zuid-Holland Zuid 2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer