Tiplijn: 06-19541384

Brand in woning aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – In een woning aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is donderdagmiddag 18 februari 2016 brand ontstaan. Daarbij kwam in de woning veel rook vrij; daarnaast moest een deel van het plafond worden opengebroken. De brand ontstond rond 14.00 uur. Door onbekende oorzaak raakte in de woning het binnenste deel van de dubbelwandige schoorsteenpijp los. Niet veel later stond het huis vol rook en vatte het plafond vlam. De bewoner en zijn hond wisten zich op tijd in veiligheid te brengen.

De brandweer van Nieuw-Lekkerland en de hoogwerker van Papendrecht werden opgeroepen. Niet veel later werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en kwam ook brandweer Alblasserdam ter plaatse. De dijk werd in beide richtingen afgesloten. Hierdoor ontstonden files.

Na ongeveer een uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en werd een deel van de dijk weer vrijgegeven. Daarna kon het ventileren van de woning beginnen. Rond 17.00 uur was de klus geklaard.

De stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner bij te staan bij het afhandelen van de schade.\

Foto’s en tekst: Peter Stam/Alblasserdamsnieuws

IMG_0256-Medium IMG_0273-Medium IMG_0289-Medium IMG_0292-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer