Tiplijn: 06-19541384

OM wil Zwijndrechter vervolgen voor beledigen van Feyenoord-keeper

1

ZWIJNDRECHT – Het Openbaar Ministerie kijkt of drie mannen die tijdens een dartwedstrijd op televisie bordjes omhooghielden met teksten tegen Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer, kunnen worden vervolgd voor belediging. Als ze niet eerder met justitie in aanraking zijn geweest, krijgen ze een boete. De drie verdachten komen uit Amsterdam, Purmerend en Zwijndrecht. Hun identiteit is bij justitie bekend. Volgens het Openbaar Ministerie zullen ze binnenkort op het politiebureau worden ontboden om een verklaring af te leggen. Dat meldt NOS.nl

De politie kan de mannen niet aanhouden, omdat het delict daarvoor te klein is. Afgelopen maandag deed Vermeer al aangifte bij de politie in Rotterdam. Tijdens een dartswedstrijd in het Britse Newcastle vorige week hielden drie toeschouwers bordjes omhoog met de tekst “Kenneth NSB” en “Kenneth Vermeer hangen”. Er waren ook poppetjes aan een galg op getekend. De mannen hielden de bordjes op toen darter Phil Taylor opkwam, waardoor ze goed te zien waren op tv.

De bordjes waren een vervolg op het incident tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord, kort daarvoor. Een 26-jarige man uit Wageningen liet toen in het stadion een Kenneth Vermeer-pop bungelen aan een strop. Hij wordt vervolgd wegens bedreiging. Vermeer stapte twee jaar geleden over van Ajax naar Feyenoord.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer