Tiplijn: 06-19541384

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto in Dordrecht

8

DORDRECHT – Op de Krispijnseweg in Dordrecht is donderdagmiddag 11 februari een fietsster zwaargewond geraakt na een aanrijding. De vrouw kwam rond 16.30 uur ter hoogte van de Van Baerlestraat in aanrijding met een auto. Een arts uit Amsterdam werd per traumahelikopter ingevlogen om medische assistentie te verlenen. De vrouw liep onder meer letsel op aan haar hoofd en buik. De automobilist raakte voor zover bekend niet gewond. Ook de zoon van het slachtoffer, die bij haar fietste, bleef ongedeerd.

Over de oorzaak van deze aanrijding is nog niets bekend. Verkeersspecialisten van de politie doen hier onderzoek naar. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.

IMG_2249 IMG_2250  IMG_2256 IMG_2257 IMG_2259 IMG_5128 IMG_5142 IMG_5155 IMG_5171 IMG_5180 DSC_1681 DSC_1722 DSC_1765

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

8 reacties

 1. Ik als bewoner van de van Baerlestraat was al verbaasd hoe de “zogenaamde” verkeersdeskundige van de gemeente dordrecht zo n kruispunt konden maken.
  Het resultaat is al diverse aanrijdingen
  Het verkeer wat vanuit de krispijntunnel komt is pas erg laat zichtbaar vanuit de van Baerlestraat
  Daarbij rijd t verkeer erg hard
  Mede doordat dit ook nog eens een kruispunt is met veel fietsers levert dit dagelijks veel gevaarlijke situaties op
  Hetzelfde geld voor de rotonde richting spuiweg
  Hier is de situatie erg onduidelijk en onoverzichtelijk
  Dan hebben we het nog maar niet over alle zogenaamde veilige aanpassingen op de singel
  Misschien een idee voor de geitenwollensokkenambtenaar met een normale bril op door het verkeer van dordrecht te rijden. Misschien gaan dan zijn ogen eens open!

  • Ik ben het helemaal met Monique eens. Ik heb kinderen in de stad op school zitten en rijd 8x per dag langs deze weg. Het is een kruispunt waar van alle kanten auto’s en fietsers komen.
   De struiken in de middenberm zijn sowieso veel te hoog. Je hebt geen overzicht wat er uit de tunnel komt. Daarnaast wordt er veel te hard gereden. De drempel die ze hebben gemaakt stelt niets voor!!!
   Dit is hetzelfde verhaal bij de grote rotonde op de Spuiweg. Ik heb daar al mening keer een aanrijding zien gebeuren. Ik weet niet waar de Gemeente Dordrecht mee bezig is! Waarschijnlijk energie- en onderhoudskosten besparen op de verkeerslichten??? Ik zou graag eens om de tafel zitten met degene die deze ontwerpen heeft bedacht.

 2. Heel slecht om daar de stoplichten weg te halen,het is zeer onoverzichtelijk.
  Verkeerdeskundigen in Dordt,ik twijfel zeer aan hun deskundigheid de laatste tijd,niet alleen dit kruispunt maar de 30km zone in de binnenstad is ook zeer gevaarlijk is wachten op een slachtoffer.
  Zo zijn er veel meer situaties waarbij je je afvraagt hoe een verkeersdeskundige zoiets verzint !!!

  • Helemaal mee eens!! Laatste tijd worden er zeer discutabele beslissingen genomen in Dordrecht.
   Waar nauwelijks of nooit aanrijdingen plaats vonden gebeuren er nu voortdurend gevaarlijke dingen en uiteindelijk aanrijdingen….

 3. Sinds de verandering van het kruispunt is het er niet overzichtelijker op geworden. Als automobilist heb je ogen aan alle kanten nodig om het verkeer te kunnen overzien. De fietsers kunnen nu ook van de ‘verkeerde’ kant komen, waardoor dit soort ongelukken gemakkelijker kunnen gebeuren. Wellicht toch de verkeerslichten maar weer terugplaatsen…?!

 4. Verkeersdeskundige ?? Laat me niet lachen
  Stelletje ambtenaren wat hier de dordrecht de stad bestuurd snappen er ziezo helemaal niks van
  Verkeerssituaties veranderen van de een op andere dag, die totaal nergens op slaan en alleen maar onveilige situaties opleveren en dan heb ik het niet alleen over krispijntunnel en de stad maar ook dubbeldam en de rotonde stadspolders en het onoverzichtelijke fietspad Chico mendesring
  De zogenaamde verkeersdeskundige zou eens een weekje mee moeten rijden met verkeersscholen
  Blocknote mee en camera! Kan deze heel de dag doorschrijven wat er nu echt verbetert moet worden in dordrecht, krijgt hij mss ook nog tips van de rijschoolhouders
  Ipv heel de dag op het stadskantoor ondernemers pesten.

 5. Ook ik als bewoner was het niet eens met de gekozen oplossing voor het gevaarlijke kruispunt. Alleen moeten we wel bij de feiten blijven en niet de ambtenaren de schuld geven. Die voeren alleen een opdracht uit. Het bestuur, wethouder, vond nieuwe verkeerslichten te duur. Dus zitten we nu met een gevaarlijk kruispunt en veel ongelukken. Verwijt dit het gemeentebestuur, maar niet de ambtenaren.

 6. Christiaan W on

  Nou de verkeerssituatie is daar veranderd. Geen verkeerslichten meer, maar haaietanden en voorrangsborden. Logisch dat het mis gaat.

Reageer