Tiplijn: 06-19541384

Boomverzorger redt kat uit boom in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een kat heeft donderdag 11 februari 2016 urenlang in een boom gezeten bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Rond 09.00 uur werd er melding gemaakt van een miauwende kat, die metershoog in een boom zat. Besloten werd om voorlopig af te wachten. Even na 13.30 uur kwam de brandweer na een nieuwe melding alsnog ter plaatse. Het lukte echter niet om ‘Batman’ naar beneden te krijgen. Na een uur vertrokken de vrijwilligers onverrichter zake naar de kazerne.

Toen om 17.00 uur bleek dat de kat nog steeds op eenzame hoogte zat, werden dierenambulance De Kattenmand en boomverzorger Erik Snijder uit Nieuw-Lekkerland ingeschakeld. Niet veel later klom de boomverzorger naar de boomtop. Daar wist Snijder het dier te grijpen, mee naar beneden te nemen en te overhandigen aan de vrijwilligers van De Kattenmand.

Batman, die nog geen jaar oud is, is meegenomen naar De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland en wordt voorlopig daar verzorgd.

Tekst en foto’s: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl.

IMG_9241 (Medium) IMG_9242 (Medium) IMG_9306 (Medium) IMG_9357 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer