Tiplijn: 06-19541384

Schoorsteenbrand langs dijk in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De brandweer is woensdagavond 10 februari 2016 rond 22.00 uur uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De tankautospuit van Alblasserdam en de hoogwerker van Papendrecht kwamen ter plaatse. De schoorsteen werd van bovenaf geramoneurd. Tijdens deze werkzaamheden was de dijk in beide richten afgesloten. Na een uur was de klus geklaard. De schade aan de woning is beperkt gebleven tot een kapotte schoorsteenkap.

Ramoneuren is afgeleid van het zelfstandig naamwoord ramoneur. Dit gereedschap bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer vijftig centimeter lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, slaat men de in brand staande roet -en koolresten van de schoorsteenwand. Deze deeltjes worden door de brandweerlieden beneden opgevangen en geblust.

Tekst en foto’s: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl

IMG_9149 (Medium) IMG_9158 (Medium) IMG_9200 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer