Tiplijn: 06-19541384

Man gooit geladen vuurwapen weg tijdens achtervolging; drie aanhoudingen in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft vrijdagmiddag 5 februari 2016 een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden na een korte achtervolging. Tijdens deze achtervolging gooide de 25-jarige een geladen vuurwapen weg. Het wapen is in beslag genomen en de man werd, met dank aan een omstander die zo dapper was de man te hinderen, aangehouden.

De politie probeerde de man in eerste instantie staande te houden voor een controle op de Spuiweg in Dordrecht. Daar had de man blijkbaar geen zin in en nam de benen.

Kort hierna onttrok een 21-jarige overlastgever uit Dordrecht zich ook aan zijn staandehouding en tijdens de achtervolging mishandelde hij een politieagent. De agent raakte lichtgewond. Tijdens zijn aanhouding werden twee telefoons in beslag genomen.

Tijdens deze aanhouding wist een 22-jarige Dordtenaar, het maatje van de 21-jarige, de in beslag genomen telefoons te stelen. Hij is meteen aangehouden voor diefstal.

Verder werden er bij de controle op de Spuiweg acht bekeuringen uitgeschreven voor het veroorzaken van overlast. De acht personen die een boete kregen, hebben ook een wijkverbod gekregen.

Foto: Politie Dordrecht.

spuiweg dordt

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer