Tiplijn: 06-19541384

Brand richt schade aan in gezondheidscentrum Moermond Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Een brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 5 februari schade aangericht in een gezondheidscentrum aan de Moermond in Zwijndrecht. Het gezondheidscentrum, waarin onder meer een apotheek en twee huisartsenpraktijken zijn gevestigd, was vrijdag gesloten.

Even voor 2.00 uur werd de Zwijndrechtse brandweer op pad gestuurd nadat er rookontwikkeling werd gezien bij het pand van een gezondheidscentrum aan de Moermond. Eenmaal ter plaatse bleek er daadwerkelijk sprake van brand en werd niet veel later opgeschaald naar de classificatie ‘middelbrand’, om extra voertuigen en personeel ter plekke te krijgen.

De bluswerkzaamheden namen ruim een uur in beslag. Meerdere omwonenden hadden tijdens de brand last van de rook, maar niemand hoefde zijn huis uit. Na ruim een uur blussen gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. De brandweermensen hebben vervolgens de smeulende resten uit het pand verwijderd. Omdat de brand woedde in de apotheek, werd een adviseur gevaarlijke stoffen ingezet. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

Foto’s: Nick den Engelsman en Robert van Loon.

IMG_6876 IMG_6882 IMG_6884 IMG_6894

Cac241TWEAAC-Ap Cac25rwWIAAFS6X

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer