Tiplijn: 06-19541384

Vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij ontvoering vrachtwagenchauffeur

0

MIJNSHEERENLAND – De politie heeft op 28 januari een 33-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Zijn wordt ervan verdacht bij de ontvoering van een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw-Lekkerland betrokken te zijn geweest. Eerder werd in deze zaak een 42-jarige man uit Hollandsche Rading aangehouden. De chauffeur werd op dinsdag 27 oktober 2015 rond half acht op de Vrouwe Huisjesweg (N217) in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij kreeg een volgteken en moest onder dwang in een personenauto plaatsnemen.

Korte tijd later moest hij op de Achterweg in Mijnsheerenland in een donkere Volkswagen Transporter overstappen. In dat busje werd de man onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in De Steeg bij Arnhem werd vrijgelaten. Hij is niet gewond geraakt.
Zijn vrachtwagen met oplegger met daarop een MAERSK-zeeconcontainer werd gestolen. De trekker werd korte later gevonden in Heinenoord, de oplegger met de container werd leeg in Moordrecht aangetroffen. Verder vermoedt de politie dat de daders zich hebben opgehouden in de omgeving van Montfoort. De vrachtwagen vervoerde een lading ananassen. De politie vermoedt dat er behalve ananassen een partij verdovende middelen in de container lag.

De 33-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Ook de eerder aangehouden man is heengezonden. De twee blijven wel verdachten. De politie zet het onderzoek onverminderd voort en kan de hulp van het publiek daarbij nog steeds goed gebruiken. Wie getuige van de ontvoering was of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek, wordt gevraagd contact  met de politie op te nemen. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht van de politie-eenheid Rotterdam.

Knipsel

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer