Tiplijn: 06-19541384

Jongen (16) overlijdt na aanrijding in Gorinchem

17

GORINCHEM – Een 16-jarige jongen uit Gorinchem is zaterdagavond 23 januari 2016 bij een ongeval om het leven gekomen. De jongen werd omstreeks 22.45 uur op de Newtonweg in Gorinchem aangereden. Terwijl hij op de fiets de weg overstak, werd hij geschept door een auto. Het slachtoffer kwam tientallen meters verderop op straat terecht. De hulpdiensten rukten uit maar konden niets meer voor de jongen betekenen.

De Newtonweg werd na het ongeval in beide richtingen afgesloten. De 19-jarige automobilist uit Gorinchem is volgens procedure aangehouden. De politie benadrukt dat de man niet onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen. Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken de toedracht van het ongeval. Ook de snelheid waarmee de automobilist zou hebben gereden wordt hierbij onderzocht.

Foto’s: Etiënne Hessels

Dodelijk ongeval Newtonweg Gorinchem (3) Dodelijk ongeval Newtonweg Gorinchem (4)

5 6 index1 index2 index3 index4

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

17 reacties

 1. zo te zien autotje iets harder als 50 gereden,als je ziet hoever die voorby die oversteekplaats stil staat..mag ik raden ik denk 80 -90 km [jonge jongen van 19 jaar als bestuurder]. heel veel sterkt gewenst voor dit verlies.

  • Wat een snelle conclusie… Alsof alle jonge jongens te hard rijden.
   Daarbij, als een fietser geschept wordt door een auto, kan hij een stuk voor meegesleurd op de motorkap. Weleens van remweg gehoord? Die is met dit natte weer vrij lang.

  • Te hard gereden of niet, het blijft de verantwoordelijkheid van de fietser om te controleren of er verkeer van links en rechts aankomt. Ook is deze plek zeer bekend om de vele aanrijdingen die hier plaats vinden, maar toch doet de gemeente hier niets aan.

 2. als ik uit ga van mijn ervaringen dagelijks in het steeds drukker wordende verkeer zie ik het volgende scenario.

  Jongen 19 jaar beginnend bestuurder, beetje zelf overschatting, te hard gereden….. jongen 16 jaar , op de fiets, geen verlichting, telefoon in zijn hand, oordopjes in, starend naar zijn schermpje zonder op te letten op het overige verkeer……..

  alle sterkte voor iedereen…..

 3. Sterkte voor de nabestaanden! Zelf ook eens aangereden geweest daar.

  @ Gerritje; Beetje kort-af om te oordelen over snelheid, op basis van leeftijd van de bestuurder….
  9 van de 10 asociale bestuurders die ik tegenkom, zijn volwassen mannen die zogenaamd haast hebben met een leasebak van de zaak…

 4. Wat erg, zo’n jong leven weggerukt, een familie voor altijd in de ellende.

  Die auto staat inderdaad zo’n 80 meter voorbij de oversteekplaats, die kan bijna niet anders dan idioot hard hebben gereden. Het is zo’n ‘snelle Audi’, die moet je als ouders dan ook niet meegeven aan zo’n knul die net zijn rijbewijs heeft (ik kan me althans niet voorstellen dat je op je 19e zelf al zo’n auto bezit).

 5. hoi gekke erik,zie je hoe ver die auto staat,ik denk zelfs tegen de 100km aan. we gaan het zien domme erik.

  • Ik weet niet of jij bekend bent met deze weg, maar op de plek van de aanrijding had hij nooit 90/100km/u kunnen gaan.

 6. Ik wordt een beetje misselijk van jullie speculaties…er is nu een gezin die hun zoon zijn kwijt geraakt verschrikkelijk..ik denk dat we daar aan moeten denken …je ergste nachtmerrie

  • Ilona, ben het helemaal met je eens. Het verlies van zoon, kleinzoon, neef is zo verschrikkelijk voor hen. En laat verder alle speculaties toch los.
   Familie gecondoleerd met dit zware verlies.

 7. Ik fietste paar weken geleden ook op die fietspad, en ik werd ook bijna aangereden omdat er een vrouw zoals altijd weer niet uit haar doppen kon kijken!

 8. PPffff…wat een hoop mensen die hun oordeel al klaar hebben…Of een snelle (en vaak onterechte) conclusie het hele ongeval zou kunnen voorkomen of terug draaien….
  De schuldvraag doet nu nog niet ter zake..De familie van de overleden jongen staat voor een onmogelijke opgaaf…doorgaan met je leven terwijl er zo’n jong leven weggerukt is.. Het leven van de 19 jarige bestuurder is ook voor altijd beschadigd..of het nu zijn schuld is of niet, hij is wel de reden van de dood van deze jongen, daar moet hij heel zijn leven mee leren leven. Ik denk dat een beetje compassie voor allebei hier op zijn plaats is….

  Sowieso is het oordelen (en veroordelen) van een foto op een website lastig. Als dat zou kunnen was de hele Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) overbodig.
  Dus, zoek je menselijkheid op, als je nog kan herinneren waar je dat voor het laatst gelaten heb tenminste, en trek het weer aan. Wees begaan met een ander zonder gelijk je oordeel klaar te hebben. Mensen in het algemeen hebben meer aan begrip dan aan oordelen en veroordelen.

 9. Wat een oordelen allemaal. Eerst het onderzoek, dan de analyse en de conclusies en daarna………… voor zover mogelijk: De feiten.

  Zeker allemaal Wilders stemmers, di lui die zo schreeuwen, zal wel, zou wel, je weet toch dat,…… Bah.

Reageer