Tiplijn: 06-19541384

Fietsster (46) aangereden op de Stationsweg in Zwijndrecht

3

ZWIJNDRECHT – Een 46-jarige vrouw uit Zwijndrecht is dinsdagavond 12 januari gewond geraakt bij een ongeval. Omstreeks 18.15 uur stak de vrouw met haar fiets over vanaf het station richting de Veilingdreef. Bij het oversteken kwam zij in botsing met een autobestuurder, die vanaf de Brugweg richting de Koninginneweg reed.

Na de botsing was de fietsster even buiten bewustzijn. Ook had zij last van haar knie. Na behandeling door de ambulancedienst is zij vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto, een 35-jarige Zwijndrechter, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. “Dat is standaard in dit soort zaken,” vertelt de politie. De politie doet onderzoek naar het ongeval, waarbij één van de weggebruikers geen voorrang verleende.

Foto’s: Nicky Vogelaar (ingezonden)

AraaLFpvI6L3SKcd0yemEdMP6hez1TX5acOA-X2QBJvM AvEFFgl5dUkjEJjiFZAx5VBgX4HeIDVo6y7hWKxLfpeL

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. De voorrangskwestie is snel opgelost, als fietser moet je daar voorrang verlenen aan het overige verkeer. Tenzij je lopend oversteekt op de VOP, dan moet je weer voorrang krijgen van de de rest.

    Oftewel, een dubbele situatie daar op een rot punt zo in een S-bocht en vlak voor/na twee verkeerslichten. Er wordt (te) hard gereden, het is er onoverzichtelijk en regelmatig moet je oversteken tussen de rijen wachtende auto’s. En als kers op de taart ligt er nog een busbaan.

    Kom er zelf regelmatig en het valt me iedere keer weer mee dat er maar zo weinig ongelukken gebeuren. Zeker in de spits is het regelmatig op hoop van zegen dat je levend de overkant haalt.

  2. Helaas zijn er meer van dit soort dubbelzinnige kruisingen.. Zeker voor vrachtwagens niet altijd gemakkelijk te over zien…

  3. de oversteek is te groot; er zou een heuveltje in het midden moeten liggen;
    als automobilist is het heel goed je ogen gebruiken op dat punt en voor voetgangers… inderdaad op hoop van zegen dat je de overkant haalt!

Reageer