Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor rokende elektromotor in molen

0

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is woensdagmiddag 13 januari 2016 met spoed uitgerukt naar korenmolen De Regt langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. In de onlangs gerestaureerde molen stond namelijk een rokende elektromotor van tientallen jaren oud. Wat er precies mis is gegaan, wordt nog onderzocht. Volgens de brandweer lijkt het er op dat de weerstanden overbelast zijn geweest.

Geventileerd
Er hoefde niet geblust te worden. Wel werd de molen geventileerd. Er raakte niemand gewond.

Maalstenen
De komende dagen wordt bekeken òf en zo ja hoe de oude elektromotor te repareren is. De motor is bedoeld voor het aandrijven van de maalstenen.

Molenprijs
Korenmolen De Regt werd in de afgelopen jaren grondig opgeknapt. Zo werd de molen na 46 jaar weer voorzien van een kap. Ook de wieken en de staart werden er weer opgezet. Dit werd onder meer gedaan met de 50.000 euro die werd gewonnen met de BankGiro Loterij Molenprijs 2012.

Tekst: Peter Stam. Foto’s: Jeffrey Reit en Peter Stam.

IMG_6494 (Medium) IMG_6501 (Medium) IMG_6507 (Medium) IMG_6533 (Medium) IMG_2114 (Medium) IMG_2119 (Medium) IMG_2136 (Medium) IMG_2166 (Medium) IMG_2168 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer