Tiplijn: 06-19541384

Politie treedt streng op tegen ‘hoverboards’

1

REGIO/DORDRECHT – De politie treedt streng op tegen de zogenaamde hoverboards, die verboden zijn op de openbare weg. Zo ook afgelopen maandag 11 januari in Dordrecht. Agenten zagen op de Krispijnseweg een persoon met een hoverboard rijden. “De hoverboard is in beslag genomen en de hoverboarder heeft een boete van een paar honderd euro gekregen,” vertelt de politie op Facebook.

De zelfbalancerende scooters mogen in Nederland de weg niet op omdat er geen zitplaats aanwezig is. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat het om een ‘gemotoriseerde tweewieler’, die moet zijn gekeurd als bromfiets. De Segway, die ook geen zitplaats heeft, valt onder de categorie ‘bijzondere bromfiets’ en is met een speciale toewijzing wel toegestaan.

Vorige maand is er een bericht door ons geplaatst dat we streng zullen optreden tegen hoverboards. Gisteren zagen twee…

Geplaatst door Politie Dordrecht op dinsdag 12 januari 2016

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer