Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt zo’n 180 keer uit tijdens jaarwisseling

0

REGIO – Op oudejaarsdag en in de afgelopen nacht is de brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid zo’n 180 keer gealarmeerd. Op oudejaarsdag was dit zo’n negentig keer en de afgelopen nacht (tot 08:00 uur) ook zo’n negentig keer. De grote meerderheid van de inzetten betroffen buitenbrandjes, zoals brandjes in containers, heggen, speeltuinen, maar ook auto’s en fietsen. Daarnaast is elf keer gealarmeerd voor gebouwbranden. Hier betrof het woningen of schuurtjes. Er hebben zich geen grote branden voorgedaan. In Hoornaar zijn twee katten overleden na brand in een woonkamer, een derde kat kon door de brandweer worden gered en maakt het goed.

Meer dan vorig jaar
Het aantal uitrukken van de brandweer (zo’n 180 tot 8:00 uur vanochtend) is meer dan vorig jaar, toen over dezelfde periode 103 uitrukken zijn geteld. Bij de meeste alarmeringen die spoed vereisten, kon de brandweer door snel optreden ernstige ongelukken of verdere uitbreiding voorkomen. In een enkel geval was het loos alarm, zo spoedde de brandweer zich gistermiddag naar een flat in Dordrecht waar metershoge vlammen op het balkon van een flat werden gemeld. Het bleek te gaan om het aansteken van de barbecue.

Woningbrand
In Hoornaar is gisteravond brand geweest in een rijtjeswoning. De begane grond is uitgebrand en de bovenverdieping en de woningen van de buren liepen rookschade op. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De katten wel, en de brandweer heeft helaas twee katten levenloos aangetroffen in de woning. Een derde kat kon wel gered worden uit de woning en na hulp van de dierenambulance maakt het beestje het nu naar omstandigheden weer goed.

Tekst: Brandweer ZHZ

IMG_4515In Papendrecht was de brandweer vooral druk met containerbrandjes. (Foto: Eric den Ouden)

Prinses Irelenaal Dalem Max
De brandweer bluste een containerbrand op de Prinses Irenelaan in Dalem. (Foto: Max Liet)

Tielmansstraat Molenaarsgraaf JorritOok een containerbrand aan de Tielmansstraat in Molenaarsgraaf. (Foto: Jorrit de Haas)

Vreugdevuur Gor Etienne
Een vreugdevuur in Gorinchem werd aangezien voor een mogelijke schuurbrand. (Foto: Etienne Hessels)

Kelder brand karel doormanlaan Zwijndrecht Robert
Aan de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht ontstond brand in een kelder, mogelijk nadat er vuurwerk in terecht kwam. De kelder liep forse schade op. (Foto: Robert van Loon)

Klarinetsingel ZDT Nick
Aan de Klarinetsingel in Zwijndrecht was brand bij een skatebaan. (Foto: Nick den Engelsman)

Molenweg Giessenburg Jorrit
Aan de Molenweg in Giessenburg bluste de brandweer een vreugdevuur. (Foto: Jorrit de Haas)

Winklerplein Sliedrecht Ruben
Aan het Winklerplein in Sliedrecht ontstond brand in een ondergrondse container. Het meerendeel van de meldingen voor de brandweer bestond uit ondergrondse containers. (Foto: Ruben van der Sterren)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer