Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt derde verdachte (16) aan voor poging overval en mishandeling buschauffeuse

0

DORDRECHT  – Donderdag 24 december 2015 hield de politie een 16 jarige Dordtenaar aan voor een poging overval en mishandeling op een vrouwelijk buschauffeur in Dordrecht op 3 oktober. Eerder werden al twee verdachten aangehouden. Zij worden donderdag voorgeleid.

Poging overval en mishandeling
Zaterdagavond 3 oktober rond kwart voor elf wachtte een buschauffeuse van Arriva op het Lunenbergplein in Dordrecht op haar volgende rit. Plotseling stonden er drie jongens met bivakmutsen voor haar neus. Ze bedreigden haar en eisten geld. De chauffeuse schrok, maar reageerde assertief. Ze wees de jongens erop dat er camera’s zijn en weigerde haar telefoon en geld af te geven. Als reactie daarop sloegen de jongens op de buschauffeuse in. Daarna gingen ze er vandoor richting de kerk, terwijl de buschauffeuse gewond achterbleef.

Eerste twee verdachten vandaag voorgeleid
Na onderzoek en tips via het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond hield de politie 21 december de eerste twee verdachten aan. Zij worden vandaag voorgeleid. Na verder onderzoek kon de politie vanmorgen de derde verdachte aanhouden; een 16 jarige jongen uit Dordrecht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer