Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt twee 15-jarigen aan voor mishandeling en poging overval buschauffeuse

0

DORDRECHT – Maandag 21 december 2015 zijn twee 15-jarige verdachten aangehouden op verdenking van een poging overval op en mishandeling van een buschauffeuse in Dordrecht op zaterdag 3 oktober van dit jaar.

Zaterdagavond 3 oktober rond kwart voor elf wacht een buschauffeuse van Arriva op het Lunenbergplein in Dordrecht op haar volgende rit. Plotseling staan er drie jongens met bivakmutsen voor haar neus. Ze bedreigen haar en eisen geld. De chauffeuse schrikt, maar reageert assertief. Ze wijst de jongens er op dat er camera’s zijn en weigert haar telefoon en geld af te geven. Als reactie daarop slaan de jongens op de buschauffeuse in. Daarna gaan ze weg richting de kerk, de buschauffeurse gewond achterlatend.

Aanhoudingen
De jongens staan op beeld. Deze beelden zijn gedeeld onder politiecollega’s en via het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Met de binnen gekomen tips doet het Regionaal Overvallen Team verder onderzoek. Dit leidt tot de aanhouding van de twee jongens, die allebei uit Dordrecht komen. De politie doet nog onderzoek naar de derde verdachte.

Tips
Heeft u tips voor de politie over deze derde verdachte, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met M. via 0800-7000.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer