Tiplijn: 06-19541384

Twee mannen met 1300 kilo illegaal vuurwerk aangehouden in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een onderzoek van het Team Milieu van de politie eenheid Rotterdam heeft geleid tot de aanhouding van twee mannen en de inbeslagname van ruim 1300 kg zwaar en illegaal vuurwerk. Het gaat om twee Dordtenaren van 25 en 35 jaar die ervan verdacht worden in het illegaal vuurwerk te hebben gehandeld en te hebben opgeslagen. De mannen zijn na hun aanhouding op 30 november een aantal dagen cel in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte. Het Openbaar Ministerie beslist over hun vervolging.

Vuurwerk
Na de aanhouding ging de politie over tot doorzoeking, waarbij in een garagebox en in een schuur in de Dordtse wijk Sterrenburg in totaal ruim 1300 kg zwaar vuurwerk werd aangetroffen en in beslag genomen. De politie nam ook twee auto’s in beslag. Volgens het Team Milieu is het in beslag genomen vuurwerk zeer gevaarlijk. Als één stuk vuurwerk in een partij tot ontbranding was gekomen, was de kans levensgroot dat de andere naastgelegen stuks ook ontploffen. Daardoor zou een massa-explosie met een grote kans op schade en letsel zijn ontstaan. Het vuurwerk werd via internet te koop aangebonden. Het Team Milieu draaide het onderzoek in samenwerking met onder meer de afdeling Digitale Opsporing.

Extra aandacht
De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Rondom de jaarwisseling zijn er acties gericht op het voorkomen van overlast door vuurwerk. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd, kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online.

vuurwerk

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer