Tiplijn: 06-19541384

Verdachten doden baby Papendrecht voorlopig op vrije voeten

2

PAPENDRECHT – De officier van justitie die het onderzoek leidt naar de dood van een 9 maanden oude baby in Papendrecht, heeft de raadkamer van de rechtbank gevraagd de twee mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij die dood op vrije voeten te stellen. De twee verdachten zijn de moeder van het kleine meisje en de 26-jarige vriend van de moeder.

De twee blijven wel verdachte maar de officier heeft op dit moment onvoldoende aanwijzingen wie de fatale verwondingen aan het kindje heeft toegebracht. Onderzoek daarnaar zal vermoedelijk lange tijd in beslag nemen. De officier had anders donderdag de verlenging van de voorlopige hechtenis bij de raadkamer van de rechtbank moeten vragen.

Ernstig mishandeld
Het kindje is naar alle waarschijnlijkheid op maandag 5 oktober dusdanig ernstig mishandeld, dat zij er in de nacht van 5 op 6 oktober aan overleed. De hulpdiensten werden op de avond van 5 oktober gewaarschuwd toen het kind onwel werd. De artsen van het ziekenhuis waar het kindje naartoe gebracht werd, waarschuwden de politie.

Onderzoek
Na de dood van de baby werd een grootschalig onderzoek opgestart. Er werd sectie op het lichaampje van het meisje gedaan en daaruit blijkt volgens de voorlopige bevindingen van de patholoog dat het kind door geweld om het leven is gekomen. In het onderzoek zijn verder vele getuigen gehoord, onder wie de natuurlijke vader van het kindje. Ze was in het weekeinde voor haar dood nog bij hem geweest, maar er was niets met het meisje aan de hand toen ze terug ging naar haar moeder. Het onderzoek wordt voortgezet.

Archieffoto: Izaak van den Berg

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Nou indd eshter ben het helemaal met je eens. Zulke mensen mogen niet vrij rond lopen verschrikkelijk vast zetten en niet

Reageer