Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen botst tegen stilstaande bedrijfsauto op A15 bij Sliedrecht

6

SLIEDRECHT – Een 51-jarige man uit Hardinxveld – Giessendam is dinsdagavond 1 december 2015 met een vrachtwagen op een stilstaande bedrijfsauto gebotst. Dit gebeurde op de A15 bij Sliedrecht. De bedrijfsauto stond in verband met motorpech op de vluchtstrook en werd over het hoofd gezien door de vrachtwagenchauffeur. Door de klap die volgde, verwrong de auto en sloeg het voertuig mogelijk een keer over de kop. De bestuurder wist er op eigen kracht uit te komen en leek op het eerste gezicht slechts lichtgewond.

Hij is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De verkeersongevalsspecialisten van de politie hebben ter plaatse (sporen) onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek was de weg afgesloten. Later op de avond zijn beide voertuigen door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_3508 (Medium) IMG_3509 (Medium) IMG_3512 (Medium) IMG_3520 (Medium) IMG_3538 (Medium) IMG_3547 (Medium) IMG_3548 (Medium) IMG_3550 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

6 reacties

 1. Kan gebeuren uiteraard dat je als vrachtwagenchauffeur in het donker een auto niet ziet staan op de vluchtstrook. Is ook niet echt van belang, want je rijdt op de rijbaan natuurlijk. Vind het dan ook vrij knap, dat je het als beroepschauffeur presteert om die auto gewoon vol te raken. Dan rij je dus deels over de vluchtstrook, wat niet gebeurt als je je aandacht er bij het rijden bijhoudt. Tenzij je mongool bent, maar daar ga ik in dit geval niet van uit.

  • Achja Marcel het is maar goed dat jij het zegt met half verstand.
   Die persoon in de auto had ook achter de vangrail moeten staan maar ook dat is niet het geval geweest. Hij zal de volgende keer wel beter nadenken……

   • Misschien stond hij wel net stil op de vluchtstrook en zag hij de vrachtwagen aankomen rijden. Dan zit je in een auto toch veiliger dan dat je snel uit de auto sprint. Want dan ben je hoe dan ook te laat.

  • Hoewel je reactie enigszins ongenuanceerd is 😉 heb je wel gelijk. Het is niet voor niets een vluchtstrook, dat beste ding is nog een kleine meter breder dan een normale auto ook. Ik hoop dat het onderzoek van de politie alle feiten boven tafel krijgt en de rechter bijpassende maatregelen neemt.

   Hoe dan ook een goede afloop van een slechte situatie, ik hoop dat de bestuurder van de bestelbus snel herstelt van het fysieke en ook mentale trauma dat zo’n klap oplevert.

 2. Een ongeluk ontstaat vaak door menselijke fouten. We zijn mens! gelukkig “goed” afgelopen toch? Neemt niet weg dat wel moeten blijven nadenken 😉

Reageer