Tiplijn: 06-19541384

Digitale flitspalen in Papendrecht, Oud-Beijerland en Puttershoek gaan flitsen

1

PAPENDRECHT – Aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht, de Koninginneweg in Oud-Beijerland en de Rustenburgstraat in Puttershoek treden binnenkort digitale flitspalen in werking. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat deze flitspalen worden geactiveerd. Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

Voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Foto: Pieter van den Berg

Een digitale flitspaal wordt in Papendrecht 'flitsklaar' gemaakt. (Foto: Pieter van den Berg)

Een digitale flitspaal wordt in Papendrecht ‘flitsklaar’ gemaakt. (Foto: Pieter van den Berg)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer