Tiplijn: 06-19541384

Vijftal stennisschoppers aangehouden bij McDonald’s in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft dinsdagavond 18 november een vijftal jongens aangehouden bij de McDonald’s aan de Bagijnhof in het centrum van Dordrecht. “We kregen de melding dat een groep jongelui in de fastfoodzaak aan het klieren was en ook klanten lastig viel,” vertelt de politie op Facebook. Ondanks diverse verzoeken van medewerkers weigerden de jongens de McDonald’s te verlaten.

Aanhoudingen
“Toen wij de jongens aanspraken kregen we verbaal flink tegengas,” vervolgt de politie. Enkele jongens weigerden zich ook te legitimeren. Omdat de situatie uit de hand leek te lopen kwamen diverse extra politie-eenheden ter plaatse. Hierop werden drie jongelui aangehouden. “Het gaat hierbij om een 14-jarige Dordtenaar, die zich niet kon legitimeren, een 15-jarige jongen uit Ottoland voor het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en een 16-jarige Dordtenaar voor eenzelfde zaak,” aldus een woordvoerster van de politie.

Naast het drietal werden twee Dordtenaren, van 29 en 18 jaar oud, aangehouden. “Buiten de McDonald’s vonden anderen uit de groep het stoer om ons te beledigen. Als beloning verblijven zij nu ook in ons all inclusive hotel en kunnen zij hun gedrag uit gaan leggen bij de rechter,” vervolgt de politie over deze aanhoudingen.  “De 14-jarige en de 18-jarige jongen zitten nog vast. De andere drie zijn inmiddels vrijgelaten,” vertelde een woordvoerster woensdagochtend aan ZHZActueel. 

Facebook
Het bericht wat de politie over het voorval plaatste op Facebook werd massaal bekeken. Zo ‘liketen’ meer dan 16.000 mensen het bericht. Ook ontving de politie bijna 2000 meest uiteenlopende reacties. Welke straf de jongens gaan krijgen wordt nog bepaald.

Foto: McDonald’s

Vanavond kregen wij de melding om naar de Mac Donalds te gaan, alwaar een groep jongelui aan het klieren waren en…

Posted by Politie Dordrecht on dinsdag 17 november 2015

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer