Tiplijn: 06-19541384

Automatisch vuurwapen gevonden bij aanhouding motordieven

0

DORDRECHT – In een onderzoek naar motordiefstallen in de omgeving van Dordrecht heeft de politie dinsdag 10 november twee aanhoudingen verricht. Meerdere gestolen motoren en motoronderdelen werden teruggevonden. Ook trof de politie een automatisch vuurwapen aan.

Diefstallen
In augustus van dit jaar kwamen er in de politie eenheid Rotterdam vlak na elkaar meerdere meldingen van motordiefstallen binnen. Zo werden er op dinsdag 18 augustus vanuit een parkeergarage aan het Admiraalsplein in Dordrecht vijf motoren gestolen. Op camerabeelden was te zien dat er twee voertuigen de garage in kwamen rijden. Vier personen laadden de motoren in en gingen er vervolgens vandoor.

Onderzoek
In het onderzoek dat volgde, nam de politie in september een motor in beslag bij een logistiek transportbedrijf in Rotterdam. Deze motor stond op punt om verscheept te worden naar Curaçao. Het bleek één van de vijf motoren te zijn, die op 18 augustus in Dordrecht gestolen waren. Deze vondst bracht de politie op het pad van verdachten.

Aanhoudingen
De politie hield dinsdag 10 november in Dordrecht een 25-jarige man aan. In zijn woning werd een automatisch vuurwapen aangetroffen. Dezelfde dag werd in Den Haag een 28-jarige man aangehouden. In een opslagloods aan de Stadionweg in Rotterdam vond de politie meerdere motoren en motoronderdelen terug. Alles is in beslag genomen. De aangehouden verdachten zitten nog vast. Zij worden verdacht van diefstal dan wel heling van meerdere motoren en het bezit van een vuurwapen.

Het onderzoek naar de gestolen motoren wordt voortgezet. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. De politie bekijkt waar de teruggevonden motoren vandaan komen. Inmiddels is met een aantal aangevers gesproken.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer