Tiplijn: 06-19541384

StukTV zinkt met ‘amfibievoertuig’ naar de Dordtse rivierbodem

0

DORDRECHT – Het opnemen van een filmpje voor het YouTube-kanaal StukTV ging zaterdagavond 14 november niet zoals gepland. Eerder die dag kochten Thomas en Stefan, twee van de drie jongens van het kanaal, een auto in Dordrecht. Voor het YouTube-kanaal, waarvoor kijkers opdrachten kunnen insturen die vervolgens door het drietal worden uitgevoerd, moest een auto worden omgebouwd tot amfibievoertuig.

Bij het te water laten van het zelf geprepareerde amfibievoertuig nabij de Baanhoekweg in Dordrecht bleek het voertuig niet te kunnen blijven drijven. “Het ging niet helemaal zoals gepland. We bleven even drijven maar daarna zonk het amfibievoertuig naar de rivierbodem,” vertellen de ‘gasten’ van StukTV. Het tweetal zat bij het zinken in het voertuig maar wist zelfstandig weer op de kant komen.

Na diverse mislukte pogingen om het voertuig zelf op de kant te trekken werden een berger, de politie en brandweerduikers ingeschakeld. Omdat het voertuig inmiddels was afgedreven besloten de hulpdiensten verder geen actie te ondernemen. Een gespecialiseerd bergingsbedrijf zal het voertuig gaan bergen.

Foto: Jeffrey Reit

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer