Tiplijn: 06-19541384

Wildwest-taferelen bij achtervolging van tieners door Dordrecht

1

DORDRECHT – Een wilde achtervolging door Dordrecht is woensdagavond 11 november 2015 geëindigd in een crash op de Langedaal. Agenten wilden omstreeks 21.30 uur de bestuurder van een Volvo op de Schenkeldijk Beneden controleren. Toen de agenten de automobilist een stopteken gaven, ging hij er samen met de bijrijder vandoor.

Wildwest-taferelen
Na een korte zoekslag wisten de agenten het voertuig te onderscheppen. Hierop werd de achtervolging ingezet. “Het aantreffen resulteerde in een lange achtervolging door heel Dordt, het was echt een wildwest-tafereel,” verteld de politie. Bij de achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden boven de 100 kilometer per uur gehaald.

Rammen
Tijdens de achtervolging reed de bestuurder van de Volvo diverse keren op politiewagens in. Hierbij raakte niemand gewond. Wel raakten diverse politievoertuigen en de Volvo beschadigd.

Tieners
De agenten wisten het voertuig uiteindelijk klem te rijden op de Langedaal, nadat de bestuurder tegen een plantenbak aanreed. Hierop kon de politie de bijrijder, een 17-jarige jongen, probleemloos aanhouden. De 15-jarige bestuurder verzette zich echter hevig. Met behulp van pepperspray wisten de agenten de tiener onder controle te krijgen. Wel wist de jongen nog een agent in het gezicht te slaan, waarbij de bril van de agent sneuvelde.  De jongens zijn opgesloten in een politiecel en zullen worden verhoord.

Foto’s: Politie

CTj8Rj2UAAAsrRU-212243235_1014607238591199_931851922285331902_n-2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer