Tiplijn: 06-19541384

Inbraak in Gorinchem leidt tot aanhouding van vier verdachten

0

GORINCHEM – De politie in Gorinchem heeft in de nacht van 11 op 12 november 2015 drie mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij een inbraak in een woning aan de Elsje van Houweningenstraat. Een vierde verdachte werd eerder die avond aangehouden. Op zondagochtend 8 november werd er in de woning ingebroken. Bij de inbraak werden onder meer twee auto’s, laptops,drank, geld en een Ipad gestolen. De politie is direct een onderzoek gestart.

Een dag later ontdekt een van de slachtoffers dat enkele gestolen goederen, flessen drank, op een verkoophoek op Facebook worden aangeboden. Met deze informatie gaat hij naar de politie. Om te achterhalen of de goederen inderdaad van inbraak afkomstig zijn, wordt besloten tot een pseudokoop: politieagenten maakten een afspraak om op woensdag 11 november de spullen te kopen van de aanbieder.

De 19-jarige verkoopster uit Gorinchem bleek inderdaad flessen drank in haar bezit te hebben die zondag uit de woning werden gestolen. De vrouw werd aangehouden voor heling. Na onderzoek bleek in de buurt van haar woning een van de gestolen auto’s geparkeerd te staan. De tweede auto was op dat moment nog spoorloos.

Die nacht, rond 03:00 uur zien politieagenten de tweede gestolen auto rondrijden, waarna er een achtervolging ontstaat waarbij de bestuurder van de gestolen auto weet te ontkomen. Niet veel later komt er een melding bij de politie binnen van een alerte burger. Deze getuige vertelt dat op de Jip en Janneke een geparkeerde auto stond waaruit drie mannen wegrenden. Politieagenten waren snel ter plaatse en konden drie mannen aanhouden: een 26-jarige man uit Gorinchem en twee mannen van 22 en 23 jaar uit Dordrecht. Ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek naar onder meer hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer