Tiplijn: 06-19541384

Postbezorger overlijdt alsnog na ongeval in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De 66-jarige man uit Alblasserdam die op dinsdagochtend 27 oktober 2015 ernstig gewond geraakt, toen hij met zijn postfiets ten val kwam op de Dam in Alblasserdam, is dinsdag 10 november 2015 alsnog overleden in het ziekenhuis. De man fietste over het fietspad en raakte door onbekende oorzaak uit balans. Hij schoot de rijbaan over en kwam aan de overkant, naast een auto, ten val. Een vrachtwagenchauffeur bood eerste hulp en startte een reanimatie. Niet veel later kwamen de politie, twee ambulances en de traumahelikopter ter plaatse voor verdere hulp.

De man werd al reanimerend overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Onderweg kwam er weer een hartslag op gang. In het ziekenhuis bleek de Damdorper onder meer gebroken ribben, een gebroken borstbeen, een bloeding in zijn hoofd en een hoofdbreuk te hebben opgelopen. Later kwam daar een longontsteking bij. In de afgelopen dagen leek het beter te gaan en mocht de zestiger van de beademing. Dinsdagochtend overleed de man alsnog aan de gevolgen van het ongeval.

Onderzoek
Verkeersongevalsspecialisten hebben na het ongeval ter plaatse onderzoek gedaan. Er werd geconcludeerd dat de auto en de fietser elkaar niet geraakt hebben. Verder bleek dat de fiets waar de zestiger op reed, door de lading folders en andere post, ruim zestig kilo woog. Of de man eerst onwel werd en toen viel of eerst viel en daarna een hartstilstand heeft gekregen is nog steeds onduidelijk.

Tekst en foto: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer