Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Leerdam wint brandweerwedstrijd in Noordeloos

0

NOORDELOOS – Tien brandweerploegen streden zaterdag in Noordeloos om de winst tijdens de selectiewedstrijd 112 van de kring Leerdam en omstreken. De beste 6 ploegen konden zich plaatsen voor de volgende ronde.

Scenario
De wedstrijdleiding had een gevarieerd scenario bedacht. De brandweerploegen werden naar de Botersloot in Noordeloos gestuurd. Daar was een man bezig met het afleveren van een aanhangwagen vol hooi als ineens het achterwiel van zijn bestelbusje blokkeert. Het wiel vliegt hierdoor in brand en de man verliest de macht over het stuur. Hierbij raakt hij een kind op een fiets die in een sloot beland. Tot overmaat van ramp lagen er achterin zijn bestelbusje ook nog gevaarlijke stoffen opgeslagen.

Voor de brandweerploegen de taak om dit incident zo snel maar ook zo veilig mogelijk op te lossen. Aan het einde van de dag bleek dat de ploeg van brandweer Leerdam dit het beste had gedaan, gevolgd door Lexmond / Hei- en Boeicop. Derde werd de post Schoonrewoerd.

Volledige uitslag
1. Leerdam
2. Lexmond / Hei- en Boeicop
3. Schoonrewoerd
4. Meerkerk
5. Giessenburg
6. Arkel / Hoogblokland
7. Bleskensgraaf
8. Ameide / Tienhoven
9. Alblasserdam
10. IHC Kinderdijk (bedrijfsbrandweer)

Foto’s: Max Liet

DSC_3687 DSC_3768 DSC_3773 DSC_3806 DSC_3851 DSC_3864 DSC_3887

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer