Tiplijn: 06-19541384

Spel ‘Boef in de wijk’ op donderdagavond 19 november in Leerdam

0

LEERDAM – De politie nodigt via onder meer Facebook alle inwoners van Leerdam uit om op donderdagavond 19 november 2015 mee te doen met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’. Het spel speelt zich af in Leerdam Oost en Noord, waar een ‘boef’ zich heeft verstopt. Wijkagent Gerco Gijsbers verzendt tijdens het spel via zijn Twitteraccount (@DGJGijsbers) en via WhatsApp tips over verdachte personen en situaties op verschillende locaties in Leerdam. Degene die de boef als eerste vindt wint een prijs. Nadat de boef is ontmaskerd wordt een nieuwe boef in het spel gebracht.

Doel van het spel
Het doel van het spel is om bij inwoners de bewustwording omtrent inbraakgevoeligheid en alertheid op verdachte zaken te verhogen. Te veel mensen leggen nog waardevolle spullen in de auto in het zicht. Ook zijn woningen vaak onverlicht als het donker wordt. Daardoor is al snel duidelijk dat er niemand thuis is en dat zijn ideale omstandigheden voor inbrekers. Een ander doel is om inwoners te leren hoe ze een goede melding kunnen maken bij de politie.

Meedoen?
Het spel begint om 19.00 uur vanaf de locaties Eiland en het plein van de brandweerkazerne aan de Koningin Emmalaan. Deelnemen kan ook vanaf huis via Twitter. Nadat de politie de spel- en veiligheidsregels heeft toegelicht, begint het spel. Het spel is rond 20.00 uur afgelopen. Zodra de boef is gevonden, krijgen de deelnemers een seintje via Twitter. Personen jonger dan 14 jaar moeten in gezelschap zijn van een volwassene.

Spelers die geen Twitter hebben kunnen ook meedoen via WhatsApp. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected] en vermeld daarin in welke wijk u mee gaat doen en uw telefoonnummer.
Er zal een WhatsApp-groep gemaakt worden waarin u dezelfde tips als via Twitter zult krijgen.

Meer informatie en een mogelijkheid tot het stellen van vragen zijn te vinden op de Facebookpagina van Politie Leerdam.

12191487_530941713724645_1114006042595070778_n Knips8el

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer