Tiplijn: 06-19541384

Twee jongens aangehouden na brandstichting(en) in Oud-Beijerland

0

OUD-BEIJERLAND – De politie heeft dinsdagavond twee minderjarige jongens aangehouden in Oud-Beijerland. In het Laningpark worden al langere tijd kleine brandjes gesticht. Omdat de politie het zat was besloten zij op voorhand in de buurt van het park aanwezig te zijn. Dit bleef niet zonder resultaat, want dinsdagvond rond 19:30 uur werd er inderdaad weer een brandje gesticht. De politie kon direct daarna twee minderjarige jongens aanhouden op verdenking van brandstichting. De jongens zijn doorverwezen naar Bureau Halt voor baldadigheid en brandstichting. Onderzocht wordt nog of deze jongens ook te maken hebben met de eerdere brandjes.

Banden lek
Later op de avond werd er opnieuw een brandje gesticht in het Laningpark. Dit keer was de inzet van de brandweer niet nodig, maar de politie wist wel enkele jongeren staande te houden. Enkele anderen wisten te ontkomen. De politie heeft de gegevens genoteerd van de jongeren die aanwezig waren in het park. Toen agenten terug liepen naar hun auto bleek dat er twee banden van hun dienstauto lek waren, vermoedelijk ook weer door baldadigheid. De politie houdt het park en de jongeren de komende tijd scherp in de gaten.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer