Tiplijn: 06-19541384

Half jaar cel voor 17-jarige na neersteken agent in Leerdam

0

LEERDAM – Een 17-jarige jongen uit Leerdam is deze week door de rechtbank veroordeeld tot een half jaar cel, nadat hij op zondag 12 juli in Leerdam een agent neerstak met een mes. Dat gebeurde destijds in de Iepstraat, toen agenten in de wijk West extra surveilleerden naar aanleiding van enkele buitenbrandjes.

12 Juli
In de bewuste nacht waren twee agenten in burger aan het surveilleren toen zij kort na middernacht een groepje baldadige jongeren zagen. Op het Europaplein ontstond een woordenwisseling tussen één van de jongens uit de groep en de agent die hen in de gaten hield. Een andere jongen bedreigde de agent vervolgens met een mes. De agent trok zich, in verband met zijn eigen veiligheid, terug. Daarna werd hij echter door de groep achter na gezeten. Op de Iepstraat ontstond een worsteling waarbij de agent in zijn rug en hand gestoken werd. Agenten zagen zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Zes maanden
De rechtbank was van oordeel dat poging tot doodslag, zoals werd geëist, niet bewezen kon worden. De Leerdammer werd veroordeeld voor zes maanden cel wegens zware mishandeling. Daar bovenop komen nog eens zes maanden voorwaardelijke celstraf. Ook moet de jongen de beide agenten een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 2000 euro.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer