Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt drie mannen aan voor stroperij met ‘lange honden’

0

DORDRECHT – De politie heeft maandagmorgen 2 november 2015, onder leiding van het Functioneel Parket, drie mannen aangehouden in verband met een onderzoek naar onder andere stroperij met zogenaamde ‘lange honden’. Lange honden zijn honden die door hun hoge snelheid in staat zijn om een haas of een konijn te achtervolgen en deze te vangen en doden. In Nederland is het gebruik van lange honden niet toegestaan. Het betreft een 45-jarige man en zijn 20-jarige zoon uit Dordrecht en een 49-jarige man uit Den Bosch.

Doorzoekingen
Na de aanhoudingen zijn op verschillende plaatsen doorzoekingen gedaan in diverse woningen. Hierbij werd onder andere een hennepdrogerij aangetroffen, waarvoor een 49-jarige vrouw op heterdaad is aangehouden. Ook werd scherpe munitie, een personenauto, enkele dure horloges en een geldbedrag van in totaal enkele duizenden euro’s in beslag genomen.

Aanhoudingen
Eerder dit jaar werden ook al vier personen op heterdaad betrapt en aangehouden vanwege wildstroperij in ’s Gravendeel, nadat dit door politiemensen was gezien. Verdachten schenen met een lichtbak in het veld om vervolgens een hond los te laten om een haas te vangen en te doden. De hond die toen door de mannen werd gebruikt, is in beslag genomen.

Onderzoek
In het onderzoek dat volgde bleek dat personen in verschillende samenstelling deelnamen aan deze vorm van wildstroperij. De jachtgebieden waarin zij opereren zijn niet officieel aan deze stropers toegewezen, wat betekent dat zij illegaal jagen en het wild wegvangen in die gebieden. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat over een langere periode structureel andere misdrijven werden gepleegd in samenwerkingsverband op het gebied van vermogensdelicten, witwassen, geweldsdelicten alsmede overtreding van de Opiumwet.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer