Tiplijn: 06-19541384

Dubbele winst voor jeugdbrandweer Leerdam tijdens brandweerwedstrijden

0

LEERDAM / GORINCHEM – Zowel de junioren als de aspiranten van de jeugdbrandweer Leerdam zijn zaterdag eerste geworden tijdens de jaarlijkse cluster jeugdbrandweer wedstrijden in Gorinchem. Aan de wedstrijden deden in totaal 10 ploegen mee.

Aspiranten
De aspiranten (15 tot 18 jaar) kregen een melding van een automatisch brandalarm bij de scholengemeenschap De Hoven in Gorinchem. Onderweg bleek het te gaan om een daadwerkelijke brand in een schoonmaakhok. Bij het ter plaatse komen van de ploegen bleek er nog een schoonmaker vermist te zijn. Reden voor de bevelvoerders van de ploegen om op te schalen naar ”middelbrand”.

Tijdens de verkenning troffen zij brand aan in het opslaghok met een doorslag naar de gymzaal. Het slachtoffer kon uiteindelijk, na een goede verkenning, aangetroffen worden achter de brandhaard.

Junioren
Voor de junioren (12 tot 15 jaar) ging het om een binnenbrand melding bij dezelfde scholengemeenschap. Tijdens de pauze van de schoonmakers was er kortsluiting ontstaan in de keuken. Ter plaatse werd al snel bevestigd dat er geen personen meer in het pand aanwezig waren.

Tijdens de verkenning bleek de brand al te zijn doorgeslagen naar het systeemplafond. Eén personeelslid van de school had nog geprobeerd zelf de brand te blussen maar heeft daarbij lichte brandwonden aan zijn hand opgelopen. De taak voor de pompbedienden van de ploegen om deze te koelen totdat ambulancemedewerkers te plaatse zijn.

Uitslag
Na beoordeling door een vakkundige jury bleken de beide ploegen van Leerdam er met de winst vandoor te gaan. Bij de junioren werd Giessenlanden tweede en Meerkerk derde. Tweede bij de aspiranten werd Gorinchem en derde werd daar Giessenlanden.

Foto’s: Max Liet & Jur van der Pijl

DSC_2440 DSC_2479 DSC_2493 DSC_2571 DSC_2596 DSC_2626 IMG_3373 IMG_3404 IMG_3462 IMG_3465

De volledige uitslag
JUNIOREN
1 – Leerdam (988 punten)
2 – Giessenlanden (932 punten)
3 – Meerkerk (930 punten)
4 – Gorinchem (882 punten)
5 – Lexmond (780 punten)

ASPIRANTEN
1 – Leerdam (1154 punten)
2 – Gorinchem (1082 punten)
3 – Giessenlanden (1066 punten)
4 – Meerkerk (1062 punten)
5 – Ameide (836 punten)

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer