Tiplijn: 06-19541384

Veiligheidsweek Zwijndrecht van start met preventietour

0

ZWIJNDRECHT – Maandagavond 5 oktober is in Zwijndrecht de week van de veiligheid van start gegaan met een preventietour door de wijken Oudeland en Centrum. Onder leiding van de wijkagent en de wijkpreventieteams van de wijken Nederhoven en Noord werd er door de wijken gelopen om te controleren op onveilige situaties. Zo werd onder meer gelet op niet op slot zittende autodeuren en tuinpoorten en het ontbreken van verlichting in huizen.

Preventietour
Maandagavond liepen mensen mee die geen lid zijn van de wijkpreventieteams. Zo liep iemand mee die wilde kijken hoe het gesteld is met de veiligheid in Zwijndrecht. “Ik ben zelf twee keer bestolen van mijn auto en wil niet dat iemand anders dit overkomt. Daarom wilde ik eens meekijken hoe het wijkpreventieteam burgers wijst op onhandige situaties,” vertelt hij.

Alert maken
Er werd verschillende keren ontdekt dat een autodeur openstond. De wijkagent zocht het adres van de eigenaar op en vervolgens werd hij hier alert op gemaakt. Auto-eigenaren en bewoners van woningen waarbij de schuttingdeur niet op slot zit reageren over het algemeen positief op de tips van het wijkpreventieteam. Bij woningen waar de verlichting niet brandde werden flyers bezorgd om de bewoners bewust te maken van de aantrekkingskracht van onverlichte huizen op inbrekers. Wijkpreventielid Ron: “Mensen weten niet dat een onverlicht huis de aandacht trekt van criminelen. Je kunt het beste bij een doe-het-zelf zaak een timer kopen om te zorgen dat bij het donker worden een paar lampjes aangaan.”

Preventieteams voor Oudeland en Centrum
Na de ronde werd nog even nagepraat met de deelnemers aan de preventietour. De reacties waren ronduit enthousiast. Op dit moment ondersteund wijkpreventie Noord in wijk Centrum. Waarschijnlijk volgen er binnenkort wijkpreventieteams voor de wijken Oudeland en Centrum. Aanmelden om deel te nemen aan wijkpreventie in één van deze wijken kan via [email protected].

Veiligheidsweek
Naast de preventietour op maandag stonden agenten, in het kader van de veiligheidsweek, dinsdag op de weekmarkt in de wijk Oudeland. Woensdag zal een straatbordje met daarop ‘Attentie wijkpreventie’ in de wijk Nederhoven worden onthuld. Donderdag staan politie en Burgernet op de weekmarkt in winkelcentrum Walburg. Vrijdag is er een informatiebijeenkomst over Senioren en Veiligheid in De Lichtkring en zaterdag staan politie en Fietsersbond Drechtsteden bij winkelcentrum Walburg om aandacht te vragen voor preventie van fietsdiefstal en goede fietsverlichting.

Foto’s en tekst: Robert van Loon.

Preventietour 001 Preventietour 005 Preventietour 008 Preventietour 010 Preventietour 013 Preventietour 015 Preventietour 016

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer