Tiplijn: 06-19541384

Containerschip vaart tegen Merwedebrug en verliest lading

3

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Een containerschip is maandagavond 5 oktober omstreeks 20.00 uur tegen de Merwedebrug tussen Papendrecht en Dordrecht gevaren. Bij de botsing viel één container overboord en raakte een andere container beschadigd. Hoe het incident heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk en wordt door de politie onderzocht.

Het schip was eerder zonder problemen onder de brug tussen Zwijndrecht en Dordrecht doorgevaren. Volgens getuigen ging de botsing gepaard met een flinke klap. “Wij zagen de lantarenpalen op de brug een heel stuk op en neer gaan,” aldus één van hen. Tijdens het incident werd de brug, waar de N3 overheen loopt, enige tijd afgesloten voor verkeer. De locatie van de gezonken container is maandagavond rond 23.00 uur met behulp van sonar gelokaliseerd. Vervolgens kwamen duikers ter plaatse voor de berging van de container.

Foto’s: Johan van den Dool

IMG_5654-2 IMG_5644-2 IMG_5648-2 IMG_5653-2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. De doorvaarthoogtes van de beide bruggen zijn verschillend. Dus dat een schip onder de Zwijndrechtsebrug door kan wil nog niet zeggen dat hij ook zonder meer onder de Merwedebrug door kan. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de waterstand (eb/vloed en afkomend water). De verschillen in de doorvaarthoogte zijn niet veel maar ook bij dit soort schepen kan een centimeter verschil net genoeg zijn…

    Overigens is dit in korte tijd al het vierde behoorlijk zware incident met schepen op de waterwegen rond Dordrecht. RWS/politie al een idee of er een lijn in de incidenten zit?Als dit zo door gaat is het wachten op een ramp met gevaarlijke stoffen…

  2. Beste,

    Het verschil tussen de brug aan Zwijndrecht en Papendrecht is ongeveer 1,5 meter dat de brug Zwijndrecht lager is.
    Het containerschip had gewoon een opening van het hefgedeelte brug Dordrecht/Zwijndrecht.
    Doordat de brug Papendrecht in storing lag heeft het schip getracht om met extra ballasten de vaste overspanning te varen. Helaas met een verkeerde afloop.

Reageer