Tiplijn: 06-19541384

Kortsluiting in Hardinxveld-Giessendam zorgt voor stroomstoring en gaslucht

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zaterdagochtend 3 oktober 2015 werd net na 6.30 uur door medewerkers van een bedrijf op industrieterrein Langeveer in Hardinxveld-Giessendam melding gemaakt van een gaslucht. Daarnaast was in dit gebied ook sprake van een stroomstoring. Brandweermensen gingen op onderzoek uit aan de Helling en de Kade en namen in de berm, op de plaats waar een dag eerder een nieuwe kabel was aangelegd, een lichte gaslucht waar.

Stedin en Joulz kwamen ter plaatse en concludeerden al snel dat de oorzaak van de stroomstoring op dezelfde plaats als de gaslekkage zou moeten liggen. Naar alle waarschijnlijkheid is bij de werkzaamheden voor het aanleggen van de nieuwe kabel iets fout gegaan en is hierdoor zaterdagochtend kortsluiting ontstaan. Omdat bij een dergelijke kabelbrand gevaarlijke gassen kunnen vrijkomen werd ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plaatse gevraagd.

Inzet van de brandweer werd rond 8.00 uur beëindigd omdat er nauwelijks meer gas werd geroken, er geen explosiegevaar was en er geen gevaarlijke stoffen werden gemeten. De nutsbedrijven hebben zorg gedragen voor het herstel van de gasleiding en elektrokabels.

Foto’s: Jorrit de Haas. Bron: Brandweer Hardinxveld-Giessendam.

IMG_1594 IMG_1606 IMG_1607 IMG_1610

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer