Tiplijn: 06-19541384

Grote growshop in Schelluinen ontmanteld

0

SCHELLUINEN – Bij een controle van een bedrijf aan de Parallelweg in Schelluinen op 29 september is de politie op goederen gestuit die bestemd zijn voor bedrijfsmatige hennepteelt. Na overleg met Openbaar Ministerie werden deze goederen in beslag genomen en het bedrijf verder doorzocht. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Inbeslagname
De politie betrad het pand met medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Douane, Stedin en de gemeente. Nadat in het hoofdgebouw van het bedrijf de voor hennepteelt bestemde goederen werden gevonden, werden ook twee bijhorende loodsen onder de loep genomen. Uiteindelijk werden bijna de gehele bedrijfsvoorraad, de administratie en twee dure auto’s in beslag genomen. Door de omvang van de hoeveelheid in beslag genomen goederen duurde het twee dagen voordat alle hennepgerelateerde goederen zoals, koolstoffilters, assimilatielampen, voeding- en meststoffen, aan- afzuigunits, kweekbodems en ventilatoren waren weggehaald. De politie zet het onderzoek voort.

Strafbaar
Vanaf 01 maart 2015 geldt er een strafbaarstelling van de voorbereidingshandelingen voor bedrijfsmatige hennepteelt. Concreet betekent dit onder andere dat het verboden is stoffen of voorwerpen te bereiden, te bewerken, te verwerken, te koop aan te bieden, te verkopen, af te leveren, te verstrekken, te vervoeren, te vervaardigen of voor handen te hebben, waarvan de overtreder weet of ernstige reden heeft te vermoeden dat deze stoffen of voorwerpen bestemd zijn voor de bedrijfsmatige hennepteelt.

Foto: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer