Tiplijn: 06-19541384

Ambulancechauffeur Bram Zijderveld stopt na 31 jaar op de ambulance

0

DORDRECHT – Ambulancechauffeur Bram Zijderveld (58) heeft woensdag 30 september 2015 zijn laatste dienst op de ambulance gedraaid. De Dordtenaar heeft 31 jaar als chauffeur dienst gedaan bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

Bram is in de jaren ’80 gaan werken op de ambulance. Voor hij op de ambulance ging rijden werkte hij bij de brandweer. Een aantal brandweermensen kreeg in de jaren ’80 de keus om als chauffeur te gaan werken op de ambulance bij de GG&GD. Bram was één van hen.

In zijn dienstjaren heeft hij veel meegemaakt en is hij veel patiënten tegengekomen. Door zijn werk is hij een bekend gezicht geworden in Dordrecht. Daarnaast heeft Bram in 1999 meegewerkt aan de reality tv-serie “24 uur Ambulance”, die landelijk werd uitgezonden op Net 5. Na 31 jaar dienst te hebben gedaan als ambulancechauffeur is de tijd nu aangebroken dat hij met FLO (Functioneel Leeftijd Ontslag) kan gaan.

Naast zijn werk op de ambulance is Bram zeer actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis in Dordrecht en gaat hij regelmatig mee met de Henry Dunant, de boot van het Rode Kruis. Dit jaar ontving Bram een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk.

Tekst: Rob van der Woude en foto’s: Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

AuAGepxDCq_bVMdxw-hL97rA38NB6uzsYr-WZwM4xXtz

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer